Hem / Nyheter / Förenklad förpackning­sinsamling på Övreskog!

Förenklad förpackning­sinsamling på Övreskog!

Onsdagen den 26 januari inviger vi nya förpackningscontainrar på Övreskog. I samband med ökad sortering på Återvinningscentralen under 2021 så ökade också trycket på förpackningsinsamlingen. Våra kunder har uttryckt önskemål om containrar med större öppningar och nu har vi en lösning på plats. Som en av de första kommunerna i landet har vi, tillsammans med förpackningsinsamlingen (FTI), installerat två nya containrar med komprimatorer för plast- och pappersförpackningar. Lösningen medför större öppningar, vilket göra att våra besökare inte längre behöver krångla med att trycka ner sina förpackningar i små trånga öppningar. Den nya lösningen kräver rätt sortering för att fungera och är endast till för förpackningar. Lösningen kommer att utvärderas efter ett år.
Containrarna invigs onsdagen den 26 januari. Har du vägarna förbi så finns vi, tillsammans med FTI, på plats för att besvara frågor mellan kl. 14 och 16. Varmt välkommen med dina förpackningar!
Komprimatorer
Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
Skip to content