Ska du flytta?

Flytta in

För att du ska få en bra start i din nya bostad är det viktigt att du anmäler inflyttning till oss så snart som möjligt, dock senast 7 dagar innan. Om du missar att anmäla kan det hända att elen är avstängd när du flyttar in.

Fastighetsägare Kom ihåg att anmäla mätarställningen för vatten på dagen för ägarbytet.

När du har flyttat in i din nya bostad  kommer vi att fakturera dig en inflyttningsavgift på 295 kronor inklusive moms. Anledningen är den hantering vi måste göra i samband med flyttningen.

För anmälan om avfallsabonnemang kontakta Infinitum Recycling: 0321-124 50

Flytta ut

Oavsett flyttform ska en slutavläsning alltid registreras på dagen då ditt ägande eller hyreskontrakt upphör. Eftersom alla våra el- och fjärrvärmekunder har mätare med fjärravläsning, hanterar vi avläsningen snabbt och lätt.

Fastighetsägare kom ihåg att anmäla mätarställningen för vatten på dagen för ägarbytet.

Är du elnätskund hos oss, har du tio dagars uppsägningstid av ditt elnätsabonnemang. Så anmäl din utflyttning i god tid. Om vi, Ulricehamns Energi, inte är din nätägare, kontaktar du den nätägare som är det.

Byte av elhandlare

Du kan fritt välja vilken handlare du vill köpa el av och det kostar inget att byta. Du kan alltså få el från vilket elhandelsföretag du vill oavsett var i landet du bor.

Vid inflyttning får du 7H Kraft som din elhandlare om du inte gjort ett annat val. 7H Kraft är vår anvisningsleverantör och för att teckna ett fastprisavtal vänligen kontakta 7H Kraft på 0321-68 89 00. Det är vår uppgift som ditt nätbolag att verkställa bytet mellan elhandelsföretag, i egenskap av opartisk mellanhand.

Så här går det till:

Du tecknar ett avtal med ditt nya elhandelsföretag som sedan kontaktar oss, ditt nätbolag. Därefter lämnar vi värdena på din mätare till ditt nya elhandelsföretag och meddelar ditt gamla elhandelsföretag att du har bytt. Smidigt eller hur?