Hem / Kundservice / Ska du flytta?

Kundservice

Ska du flytta?

För att du ska få en bra start i din nya bostad är det viktigt att du anmäler inflyttning till oss så snart som möjligt, dock gärna senast sju dagar innan. Vill du göra en ändring från ett personnummer/organisationsnummer till ett annat. tex. vid dödsbo eller organisationsförändring använder du Flytta in blanketten nedan. Tänk på att även ta kontakt med elhandlaren vid en sådan förändring.

Din förbrukning

Gör en flyttanmälan

Var uppmärksam på att vi har två blanketter; en för inflytt och en för utflytt. Flyttar du både ut och in inom vårt verksamhetsområde behöver du fylla i båda blanketterna.

Blanketter:

Läs av din vattenmätar­ställning

I samband med att en fastighet byter ägare är det viktigt att, på dagen för överlåtelsen, rapportera in den avlästa vattenmätarställningen.

Rapportera mätarställning

Välj gärna digital faktura

Vi skickar din faktura via Kivra eller post. Du kan också välja e-postfaktura eller e-faktura. Läs mer om detta nedan.

Olika sätt att få din faktura

Ska du flytta hemifrån?

Det är mycket att tänka på när man skall flytta hemifrån. Ladda gärna ner vår lilla folder med tips som kan vara bra att få med på vägen.

Bra att veta om elnät och elhandel

Två olika avtal

Elnätsavtal
Du kan inte välja ditt nätbolag. Ulricehamns Energi är ett av ca 180 företag som äger elnäten i Sverige. Det är Energimarknadsinspektionen som beviljar tillståndet, så kallad koncession. Energimarknadsinspektionen utövar också tillsyn över priser och leveranskvalitet. Har tar du enkelt reda på inom vilket nätområde du bor.

När du har flyttat in i din nya bostad kommer vi att fakturera en inflyttningsavgift på 295 kronor inklusive moms, vilket är kostnad för den hantering vi måste göra i samband med flytten.

Elhandelsavtal
Du kan fritt välja din elhandlare då elhandeln är avreglerad. Ulricehamns Energi överför energin hem till din bostad från den elhandlare du tecknat avtal med.

Elhandelsavtal

Om du inte gör ett aktivt val
Om du inte tecknar ett elhandelsavtal blir du automatiskt kund hos vår anvisningsleverantör 7H Kraft och på anvisningspris om du inte gjort ett annat val. 7H Kraft: 0321-68 89 00,  7hkraft.se

Om du gör ett aktivt val
Du tecknar ett avtal med ditt nya elhandelsbolag som sedan kontaktar oss, ditt nätbolag. Därefter lämnar vi värdena på din mätare till ditt nya elhandelsbolag och meddelar ditt gamla elhandelsbolag att du har bytt. Smidigt eller hur?

Det är vår uppgift som ditt nätbolag att verkställa bytet mellan elhandelsbolag, i egenskap av opartisk mellanhand.

Skip to content