Hem / Om oss / Jobba hos oss

Om Ulricehamns Energi

Jobba hos oss

Lediga tjänster

Ekonomiassistent

Som ekonomiassistent hos oss på Ulricehamns Energi får du en utvecklande roll med varierande arbetsuppgifter.

Redovisningsekonom

Som redovisningsekonom på Ulricehamns Energi tillhör du vår ekonomi/HR-funktion där du får förmånen att vara med och forma din roll.

Vi söker sommarkollegor!

Till sommaren söker vi fixarhjältar, som kommer vara behjälpliga med praktiskt underhåll och miljöhjältar, som ska arbeta på vår återvinningscentral.

Om tjänsten

Till sommaren söker vi fixarhjältar, som kommer vara behjälpliga med praktiskt underhåll. Det innefattar exempelvis skötsel och underhåll av grönytor i form av gräsklippning, trimning och ogräsrensning. Därtill kan arbetet innebära målning och städning av specifika utrymmen.

Vi söker också efter miljöhjältar, som ska arbeta på vår återvinningscentral. Här arbetar du med återvinning och avfallshantering. Du säkerställer att det är ordning och reda på anläggningen och du har mycket kontakt med våra besökare.

I båda rollerna är arbetet förlagt utomhus.

Kvalifikationer

Som person ska du vara ansvarstagande med en positiv och nyfiken inställning.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet, men däremot ska du vara 18 år samt inneha B-körkort. Du ska också behärska svenska obehindrat i tal och skrift, med hänvisning till din och dina kollegors säkerhet.

Ansök till tjänsten

Ansöker gör du till jobb@ueab.se och märker ansökan ”Sommarjobb”. Vid eventuella frågor kontaktar du HR, Siri Axengren, genom 0733-378354.

Vi ser fram emot din ansökan och vi behandlar dem löpande så skicka in den redan idag!

Vi har i rekryteringen av sommarjobbare tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling. 

Projektledare

Nu har vi en exklusiv möjlighet att presentera Sveriges kanske roligaste jobb; vi på Ulricehamns Energi söker den projektledare som kommer att driva byggnationen av kommunens framtida reningsverk. En tjänst som dels kommer att spela en viktig roll för bolagets fortsatta utveckling, men som också kommer att ha stor påverkan på framtidens Ulricehamn.

Om tjänsten

Som projektledare kommer du, tillsammans med VA-chef, ha huvudansvaret i processen av uppförandet av ett nytt reningsverk och pumpstation med tillhörande ledningsdragning. Du kommer självständigt genomföra utredningar, driva tillståndsprocesser och följa upp tidsplaner. Du är ansvarig över projektets ekonomi samt upphandlingar av ledningsdragning, avloppsreningsverk, pumpstation och ledningsbyggnation. Därtill är du också delaktig i strategiarbetet på VA-avdelningen, att vara beställarens representant och bistå kommuninvånare med korrekt information. I tjänsten får du, förutom denna roliga tjänst, ett gäng härliga kollegor som arbetar mot samma mål.

Placeringsort: Ulricehamn
Start: Efter överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lön: Individuell lönesättning

Kvalifikationer

Vi söker efter dig som har en ingenjörsutbildning eller annan likvärdig erfarenhet inom VA. Det är viktigt att projektledning är din specialitet och att du har drivit större uppdrag inom infrastruktur. För att lyckas väl är det av betydelse att du är strukturerad och har lätt för att knyta och underhålla goda relationer. Ta chansen och bli en del av TeamEnergi, samtidigt som du gör skillnad för framtidens Ulricehamn! Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten

Vi tar emot din ansökan via mail till jobb@ueab.se. Vi tillämpar löpande urval så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR – Siri Axengren genom växelnumret 0321-532300.

Drifttekniker Vatten & Avlopp

Nu letar vi efter dig som vill arbeta självständigt med nya utmaningar samtidigt som du ingår i en grupp med gedigen kunskap inom VA-drift. Är du nyfiken och tekniskt intresserad? Har du en bakgrund som elektriker? Vill du vara med och utveckla VA-anläggningar i Ulricehamns kommun? Då tror vi att det är dig vi söker!

Om tjänsten

I tjänsten kommer du främst arbeta med drift och underhåll av våra anläggningar – reningsverk och vattenverk med pump- och tryckstegringsstationer samt biogasproduktion. Du kommer vara med och planera och genomföra nyinstallationer och ombyggnationer. Arbetet innebär dessutom ett ansvar för driftövervakning, felsökning och felavhjälpning samt även optimering och effektivisering av våra processer. Vi ser därtill att rollen innehåller service och förebyggande underhåll på pumpar, ventiler och övrig mekanisk utrusning. En ytterligare arbetsuppgift är provtagning enligt kontrollprogram.

Vattenförsörjning och reningsverk i Ulricehamns kommun är en viktig samhällsfunktion som alltid måste fungera och beredskap kan därför komma att ingå i tjänsten.

Placeringsort: Ulricehamn
Start: Efter överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lön: Individuell lönesättning

Kvalifikationer

Med hänvisning till gruppens sammansättning av kompetenser ser vi att du behöver vara elektrikerutbildad, gärna med inriktning mot styrelektronik. Det är meriterande om du har erfarenhet av automation, VA-automation eller programmering. Du kanske har en bakgrund som underhållstekniker, elektriker eller VA-drifttekniker. Eller så är du en nyutbildad elektriker med stort intresse för verksamheten och vilja att lära dig.

Som person har du förmåga att vara strategisk samtidigt som du är prestigelös. Vi tror också att du är fokuserad, händig och med en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Ett krav är att du har B-körkort och med hänvisning till säkerheten behärskar du svenska i både tal och skrift.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansök till tjänsten

Hos oss på Ulricehamns Energi erbjuds du en trygg och stabil arbetsplats som värnar om din utveckling och säkerhet.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta sektionschef VA-drift, Adam Tomas, på 0707-978299 eller HR, Siri Axengren, på 0733-378354. Du mailar din ansökan till jobb@ueab.se. Märk ditt mail med ”Drifttekniker VA”. Ansökningar behandlas löpande, men vi tar senast emot din ansökan den 2 juli.

Vi har i rekryteringen av en VA-drifttekniker tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling. 

Miljö/avfallsingenjör

Nu har vi möjlighet att presentera en ingenjörstjänst inom avfallsverksamheten i Ulricehamn. En tjänst som kommer vara avgörande för vårt framtida arbete.

Vi letar därför efter dig som har ett brinnande intresse och engagemang för avfallsfrågor. Trivs du dessutom med att arbeta i en bred roll där du får ansvara för processer – då är det dig vi söker.

Om tjänsten

I den här rollen kommer du arbeta med samtliga frågor inom avfallsområdet. Arbetsuppgifterna är företrädesvis inom området hushållsavfallshämtning och slamtömning från enskilda anläggningar.

Som miljö- och avfallsingenjör ansvarar du för uppföljning, egna utredningar och att leda konsulter i uppdrag. Vi ser att du är väl bekant med regelverket som styr inom avfallsområdet.

Du kommer därtill arbeta med statistik, upphandlingar, miljörapporter, renhållningsföreskrifter och avfallsplan. Taxefrågor, bygglov, dispenser och rutiner är också exempel på arbetsuppgifter som ingår.

En viktig del av tjänsten är kommunikation. Här ser vi att arbetet innehåller både uppdatering och implementering av rutiner och instruktioner samt kontakt med interna och externa parter som kunder och tillsynsmyndighet.

Kvalifikationer

För att den här tjänsten ska passa dig tror vi att du har en bakgrund från avfallsbranschen med en högskoleutbildning med inriktning mot miljö eller liknande. Vi ser att du har erfarenhet av miljö- och kemikalielagstiftning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är strukturerad, engagerad och har en god kommunikationsförmåga.

Vi ser att tjänsten på sikt kan utvecklas och söker därför efter dig som strävar efter att göra detsamma.

Ett krav är att du har B-körkort.

Ansök till tjänsten

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta avdelningschef VA-och miljö, Marie Ström, på 0703-447074 eller HR, Siri Axengren, på 0733-378354.

Du mailar din ansökan till jobb@ueab.se. Märk ditt mail med ”Miljö/avfallsingenjör”. Ansökningar behandlas löpande.

Vi har i den här rekryteringen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling.

Team Energi

Team Energi

Team Energi präglas av en mycket familjär anda där ansvarstagande, engagemang och entreprenörskap ses som en självklarhet. När du besöker oss välkomnas du alltid av en härlig teamkänsla med mycket hjärta och omsorg. Välkommen till ett härligt gäng, där vi arbetar tillsammans för Ulricehamn!

Spontanansökan till Team Energi

Spontanansökan

Vi kör verksamheten med full fart framåt. Du kan skicka en spontanansökan, för att göra oss uppmärksamma på att du finns. Varmt välkommen till oss!

jobb@ueab.se

Viktigt på riktigt

Att jobba på Ulricehamns Energi är i flera avseenden en rolig, stimulerande och meningsfull sysselsättning. Allt vi gör präglar Ulricehamn. Varje arbetsuppgift bidrar starkt till både nutida och framtida ulricehamnares möjligheter till ett gott liv.

Miljö- och klimatfrågan står i centrum på många olika sätt hos oss, oavsett om det gäller att erbjuda lokalproducerad fordonsgas, prisbelönt dricksvatten, världsledande fjärrvärme eller moderna anläggningar för återvinning.

Personal i fokus

Ulricehamns Energi är ett helägt kommunalt bolag som finns och verkar här. Idag är vi ca 80 medarbetare som arbetar med massor av olika yrken och tjänster.

Hos oss är personalen i fokus och här jobbar både yngre och äldre, män och kvinnor i en skön mix. Vi förespråkar en god hälsa och driver sedan flera år tillbaka ett friskvårdsprojekt med hälsofrämjande aktiviteter. Inom bolaget finns också goda möjligheter till vidareutbildning inom respektive yrkesområde.

39 stycken olika drömyrken

Hos oss finns nästan alla drömyrken!

Anläggningsarbetare

Arbetsledare

Avfallsarbetare

Civilekonom

Controller

Drifttekniker

Ekonom

Elektriker

Elkraftsingenjör

Elmontör

Elnätsplanerare

Energiingenjör

Fastighetsansvarig

Fibersvetsare

Högskoleingenjör

IT-ingenjör

IT-tekniker

Kemiingenjör

Kundtjänst­medarbetare

Lastbilschauffär

Lastbilschauffär

Lastmaskinsförare

Linjemontör

Lokalvårdare

Marknadsförare

Maskinförare

Miljöingenjör

Mätningstekniker

Mätvärdesoperatör

Optotekniker

Renhållningsarbetare

Rörläggare

Styrtekniker

Utredningsingenjör

VA-ingenjör

Planeringsingenjör

Processingenjör

Projektledare

Receptionist

Reglertekniker

Skip to content