Hem / Nyheter / Nu fångar vi solen i Hökerum

Nu fångar vi solen i Hökerum

Som en del i att minska miljöbelastningen av vår verksamhet börjar vi nu att installera solfångare på några av våra byggnader. Först ut är reningsverket i Hökerum, där vi samband med ett takbyte nyligen passade på att installera totalt 40 solpaneler med en total effekt på 11kW. Våra reningsverk är stora energiförbrukare och förhoppningen är att solfångarna, under den ljusa delen av dagen, kommer att producera merparten av vårt behov av el till processen i Hökerum.

Fakta om anläggningen

  • Vi har installerat 40 solpaneler med en total yta om 65 m2
  • Varje panel har måtten 99×165 cm
  • Varje panel har en effekt på 275 W
  • Anläggningen har en total installerad effekt på 11 kW

Vi på Ulricehamns Energi ansvarar för ditt avlopp. Enkelt uttryckt handlar det om att ta hand om och rena ditt och övriga ulricehamnares naturliga avfall från toaletter, badkar, duschar, diskhoar och övriga avlopp. Totalt ansvarar vi för ca 32 mil avloppsledningar, 14 avloppsreningsverk och 44 pumpstationer.

 

Skip to content