Hem / Nyheter / Ulricehamns solros 2020

Ulricehamns solros 2020

Sommaren 2020 kommer att gå till historien. Corona-pandemin påverkar hela världen och många av oss tvingas hitta nya sätt att semestra på. Redan nu märker vi att många hittar glädjen i att odla. Därför vill vi passa på att utlysa tävlingen ”Ulricehamns solros” bland Ulricehamns kommuninvånare.

Så går det till

Det handlar helt enkelt om att driva upp den högsta solrosen i Ulricehamns kommun. På återvinningscentralen Övreskog delar vi just nu ut små påsar med solrosfrön – hämta gärna en påse per hushåll (gäller så långt lagret räcker). Ulricehamns Solros 2020 koras på Kulturarvsdagen, den 13 september 2020. Förhoppningsvis kommer vi att kunna mäta in alla solrosor vid det gamla vattenverket i centrala Ulricehamn, men på grund av rådande restriktioner vet vi inte exakt vad vi kan genomföra när det väl är dags. Håll utkik här på hemsidan efter uppdaterad information!

Vinnaren

Att vinna ”Ulricehamns solros” innebär såklart ära och beröm, men också fina priser från Ulricehamns Energi. Trevlig odlarglädje önskar vännerna på Ulricehamns Energi!

Solros med humla

Visste du detta om solrosen?

Enligt blomexperterna skal solrosen helst skördas på morgonen. Solrosen innehåller massor av nyttigheter som vi mår bra av. Sätt färg på salladen, solrosor går alldeles utmärkt att äta. Solrosor absorberar gifter omkring oss. Torkade solrosfrön lämpar sig utmärkt som fågelmat.

Skip to content