Hem / Nyheter / Beställ aldrig solceller och/eller batteri innan du fått ett godkännande

Beställ aldrig solceller och/eller batteri innan du fått ett godkännande

Beställ aldrig solceller och/eller batteri innan du fått ett godkännande från Ulricehamns Energi Elnät AB

Antalet solcellsanläggningar ökar i hela Sverige. I och med detta blir det en ökad belastning på elnätet. Många elnätsbolag i Sverige har fått neka installation av solceller inom vissa områden på grund av överbelastning. Vi på Ulricehamns Energi har sedan tidigare inte behövt neka någon, men nu har även vi utmaningar i vårt elnät. Därför är det viktigt att du kontaktar en auktoriserad elinstallatör innan du beställer solceller och eller batterier*.

Alla elnätsföretag arbetar dagligen med att förstärka kapaciteten i elnätet och vi gör vad vi kan för att lösa de utmaningar som finns. Det är vårt ansvar att se till att spänningen är rätt i nätet. Överbelastning kan både medföra risk för att teknisk utrustning går sönder samt risk för brand.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss per telefon: 0321-53 23 00 eller
per e-post: info@ueab.se

 

*För att säkerställa att installation är möjlig är det viktigt att du kontaktar en auktoriserad elinstallatör innan du beställer din anläggning. Elinstallatören skickar in en så kallad föranmälan till oss. När vi får in en föranmälan kontrollerar vi om elnätet i just ditt område klarar av att ta emot fler solcellsanläggningar. När allt är klart skickar vi ett installationsmedgivande till din elinstallatör. Då kan du beställa dina solceller och/eller batteri.

Solfångare
Skip to content