Hem / Nyheter / Nu klistrar vi etiketter på alla soptunnor

Nu klistrar vi etiketter på alla soptunnor

Har du fått en gul etikett på din tunna?

Under den närmaste tiden kommer samtliga hushåll i Ulricehamns kommun få en klisteretikett på sin soptunna, med information om vad som är viktigt för att tunnan skall tömmas. Framöver kommer vi inte att tömma kärl med avvikelser. Ser vi avvikelser i samband med tömning hängs en blå informationsgalge på soptunnan, med notering om avvikelse. Avvikelsen måste rättas till för att LBC skall ta med avfallet vid nästa tömningstillfälle. Behöver du extra tömning kan detta beställas av LBC Borås.

Grön soptunna

Klisteretiketten sätter vi dit för att påminna om

  1. Att endast matavfall får finnas i svart påse
  2. Att inget löst avfall får finnas i soptunnan
  3. Att inga påsar större än 50 liter får läggas i soptunnan

En pil visar också att draghandtaget skall vändas ut mot gatan.

Informationsetikett på soptunna

Om vi inte tömmer din soptunna

Ser vi avvikelser i samband med tömning hängs en blå informationsgalge på soptunnan, med notering om avvikelse. Avvikelsen måste rättas till för att LBC skall ta med avfallet vid nästa tömningstillfälle. Behöver du extra tömning kan detta beställas av LBC Borås.

Informationsgalge på soptunna
Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
Skip to content