Hem / Nyheter / Håkan Säberg blir ny VD på Ulricehamns Energi

Håkan Säberg blir ny VD på Ulricehamns Energi

Håkan Säberg från Bankeryd blir ny vd för UEAB. Han kommer närmast från PMC Cylinders AB i Vaggeryd och kommer att tillträda sin nya tjänst 1 september!

Arbetet med att ersätta UEAB:s vd sedan 18 är, Per Ingloff, har pågått under en längre tid.  Nu har UEAB:s styrelse med ordförande Pernilla Nimmermark, NU, vice ordförande Lars Holmin, M, samt koncernchefen Håkan Sandahl bestämt sig och är överens om att de hittat rätt person.

-Med hans långa erfarenhet av företagsledning och gedigna kompetens är jag övertygad om att han kommer kunna fortsätta att utveckla verksamheten i bolaget, säger Pernilla Nimmermark.

Hon får medhåll av koncernchef Håkan Sandahl:

-Han har lång erfarenhet från näringslivet och vi tror att han kan bidra med nya perspektiv och utveckla ett redan välmående, kommunägt företag vidare, säger han.

Håkan Säberg beskriver sig själv som en målmedveten man som tycker om att göra affärer och arbeta med förbättringar. Ulricehamn är ingen ny plats för honom, han var vd för Mastec precision AB, numera Mastec components, mellan 2003 och 2007.

-Jag trivdes bra i Ulricehamn och vi hade ett gott samarbete med kommunen. Att bli vd på UEAB ska bli intressant och spännande. Jag kommer att få lära mig en del nytt samtidigt som jag kan bidra med mina erfarenheter från den privata sektorn.

Håkan Säberg är 50 år, bosatt i Bankeryd och kommer att pendla mellan bostaden och Ulricehamn. I grunden är han civilingenjör med inriktning industriell ekonomi och på fritiden ägnar han sig åt sina två barn och sina två hundar samt sitt fritidshus

-Det känns fantastiskt roligt att ha blivit tillfrågad att ta mig an det här uppdraget. Det ser jag fram emot.

Skip to content