Hem / Nyheter / Snart spolar vi vattenledningar på Strandgatan/Marbäcksvägen!

Snart spolar vi vattenledningar på Strandgatan/Marbäcksvägen!

 Under slutet av maj månad kommer vi på Ulricehamns Energi att utföra renspolning av vattenledningsnätet på Strandgatan/Marbäcksvägen i Ulricehamn. Detta för att förbättra vattenkvalitén samt undanröja framtida problem med bl.a. missfärgat vatten. Detta brev går ut till de fastigheter som berörs samt till närliggande fastigheter som eventuellt kan påverkas under själva spolningsarbetet. Spolningen kommer att ske nattetid. 

Så funkar det

Spolningen genomförs med en blandning av vatten och tryckluft. Vattnet kommer att vara avstängt under vissa tider. Under och efter renspolningen kan missfärgat vatten förekomma, även i fastigheter som inte berörs direkt. Hur enskilda fastigheter berörs kommer information om i brevlådan innan spolning. Information kommer även att finnas på www.ueab.se samt skickas via SMS till de abonnenter som uppgett rätt mobilnummer i vårt system. Vattentankar kommer att finnas utplacerade på lämpliga ställen under spolningsarbetet, se www.ueab.se för aktuell platsinformation.

Innan spolning

Var vänlig kontrollera redan idag att avstängningsventilen före vattenmätaren fungerar. Kranen skall vara stängd under spolning.

Under natten då vi utför spolning (exakt information kring tider kommer i brevlådan samt via sms), tänk på följande:

* Ventilen vid vattenmätaren skall stängas.
* Håll alla vattenkranar stängda under hela tiden som arbetet pågår.
* Tappa upp vatten i förväg så att ni klarar ert behov
* Spola inte i toaletten på vanligt sätt. Det går att spola genom att hälla upptappat vatten i toalettstolen, till exempel från en hink.
* Använd inte tvätt- eller diskmaskinen eftersom dessa kan ta skada.

Efter att spolningen är utförd

När spolningen av huvudledningen är klar kan luft och missfärgat vatten finnas kvar i ledningarna. Därför bör du först försiktigt öppna kallvattenkranen närmast vattenmätaren inom fastigheten och spola en lång stund, så att eventuell luft samt missfärgat vatten släpps ut. Spola tills vattnet har klarnat. Notera att kraftiga luftstötar kan förekomma. Spola inte i toaletten eller använd tvätt- eller diskmaskinen förrän samtliga kranar är renspolade, då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.

Anslut dig till vår sms-tjänst!

Säkerställ gärna att du har rätt telefonnummer anslutet till vår SMS-tjänst. Via den får du viktig information ifrån oss som berör verksamheten vi bedriver.

https://ueab.se/kundservice/sms-direkt/

Skip to content