Hem / Nyheter / Smartflower hälsar dig välkommen!

Smartflower hälsar dig välkommen!

När du besöker oss på Ulricehamns Energi hälsas du välkommen av den snygga solcellsblomma Smartflower, en komplett solcellsanläggning som precis som en blomma följer solens rörelser för att maximera effekten av solstrålarna. Den fäller ihop sig automatiskt på kvällen och vecklar ut sig när de första solstrålarna når den på morgonen.

Smartflower har 18 m2 solceller och beräknas producera drygt 3 500 kwh el om året. Det är ungefär 40% mer än vad mostvarande yta solceller producerar när solcellarna är fast monterade på ett tak. Med blomman vill vi visa att solenergi kan vara vackert.

Vår Smartflower köptes in och monterades på plats, sommaren 2016.

Solblomma
Foto: Sören Håkanlind
Solblomma utanför Ulricehamns Energi
Foto: Sören Håkanlind
Skip to content