miljokalender

Tillsammans för ett mer miljövänligt Ulricehamn

Vi på Ulricehamns Energi bedriver ett aktivt miljöarbete. Ett stort engagemang med känsla och ansvar för miljön präglar vår vardag. I vårt dagliga arbete tar vi största möjliga miljöhänsyn genom att hushålla med resurser och minimera spill och miljöfarligt avfall. Vi brinner för miljö och vi brinner för Ulricehamn.

I årets miljökalender, som delas ut till alla hushåll i Ulricehamns kommun under december månad, uppmuntrar vi alla kommunens invånare att följa med oss på resan mot ett mer miljövänligt Ulricehamn. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra någonting. Med små insatser kan vi göra stora tillsammans. Häng med oss under 2019!

Om du av någon anledning inte får vår kalender i brevlådan, så är du såklart välkommen att hämta den hos oss i receptionen på Ulricehamns Energi.

Overshoot Day: 2018 hade vi förbrukat Jordens resurser redan den 1 augusti

Varje år görs en beräkning på jordens resurser och hur länge dom räcker. I år inföll ”Earth Overshoot Day” den 1:a augusti, vilket är rekordtidigt.

Vi lever över vad naturen kan återskapa. Lite som att handla på kredit.  Vi ligger helt enkelt  minus fram tills årsskiftet. Färska siffror visar att vi globalt lever som om vi hade 1,7 jordklot till vårt förfogande. I Sverige är vi sämre än snittet, vi lever som om vi hade drygt 4 jordklot.

Tillsammans kan vi påverka och i vår miljökalender har vi listat upp massvis med matnyttiga tips på vad du, som enskild individ, kan göra. Tillsammans kan vi skapa ett mer miljövänligt Ulricehamn – och en bättre planet.

Felanmälan

Kontakta kundservice via 0321-53 23 00.
Vi har beredskap dygnet runt!