jul

Semestertips!

Ulricehamn är en otroligt vacker kommun som lever hela året om! Här finns unika möjligheter att semestra på hemmaplan. Vacker natur inbjuder till vandring, cykling och bad tex storslagna Komosse, en bilfri banvall utmed Ätrans och Viskans gröna dalgångar och härligt svalkande badplatser. Lassalyckan erbjuder massor av aktiviteter för både stora och små. Gårdarna runt sjön berättar en fantastisk historia.
https://www.vastsverige.com/ulricehamn/gardarna-runt-sjon/

Dagsutflykter

Gör dagsutflykter till fina ställen, ut och cykla, bada i en sjö, slappa på stranden, vandra, titta på fåglar, gå på insektssafari i skogen, bjud in till ett skojigt gammeldags ”kafferep” där gästerna tar med sig sin familjs hembakade favoritkaka!

Det finns så mycket som är gratis som vi aldrig hinner med under resten av året. Sätt er ner tillsammans i familjen och spåna på  vad ni skulle vilja göra i sommar, ta sedan fram listan när solen skiner och börja beta av den!

Loppisar, marknader och festivaler

Gillar ni medeltidsfester? Torpa Stenhus har medeltidsdagar mellan den 19-21/7.
http://www.torpastenhus.se/event?eventId=1

Håll utkik i lokaltidningen, eller gå in på www.ulricehamnsturistbyra.se så hittar ni loppisar och marknader.
https://www.vastsverige.com/ulricehamn/shopping/loppisguide/

https://www.vastsverige.com/ulricehamn/Evenemang/

Är du en sakälskare?

Letar du ständigt efter nya prylar att förvalta och kanske restorera upp? Då bör du besöka vår avdelning ”Ge & Ta” på Övreskogs återvinningscentral.
Är du ute efter ett riktigt ”mekka” för sakletare och retrointresserade bör du besöka Limmared där du hittar 14 butiker inom second hand, antikt och retro.
Du kan du hitta allt från antika möbler och klockor till retrotuffa vaser och kläder. Stora möjligheter till att göra spännande fynd. https://ueab.se/avfall/
Vill du besöka fler loppisar hittar du en guide på turistbyråns hemsida. https://www.vastsverige.com/ulricehamn/shopping/loppisguide/
Håll också utkik i vår lokaltidning, UT.

Äventyrssemester hemma!

Har du besökt turistbyrån i din egen stad? Ofta finns det guldkorn ni inte ens visste om! Och ibland ordnas roliga aktiviteter. Lassalyckan vasaloppcenter erbjuder dig mängder av olika aktiviteter för dig som älskar att vara aktiv. Varför inte prova att cykla mountainbike eller kanske trailrunning? Njuter du av djur och natur är gårdarna runt sjön en höjdare.  Ni kan hyra kanot och paddla en tur i Åsunden? Åka på en fisketur eller ta en golfrunda? Det finns banor som passar alla på Åsundsholm Golf & Country Club.

www.ulricehamnsturistbyra.se

https://www.vastsverige.com/ulricehamn/upptack-bygden-med-audioguide/

https://www.vastsverige.com/ulricehamn/produkter/upptacktsfarden/

Allemansrätten
Vistas fritt i skog och mark så länge ni inte stör eller skadar naturen. Packa en matsäck och ge er ut på äventyr i skogen, på fjället eller i skärgården. Kanske kan ni övernatta i tält – spännande för barnen!

Evenemang

Evenemang av högsta klass i Ulricehamn! Här hos oss får den yttersta världseliten i längdskidor samsas med Sveriges absoluta artistelit.
Hos oss hittar du ett brett utbud av evenemang allt från tipspromenader till musik- och matfestivaler, utställningar med konst och motorfordon, dans och mycket annat kul.

https://www.vastsverige.com/ulricehamn/Evenemang/

Semestertips i kommunen!

– Lassalyckan
– Cykla och vandra i Sjuhärad
– Komosse naturreservat
– Lindåspa & Friskvård
– Bowling
– Paintballparken Ekåsen i Hökerum
– Åsundsholm Golf & Countryclub
– Badhus
– Bisoncamp på djurpark i Ulricehamn
– Livemusik i Dalum lada
– Vasaloppscenter, trail running, mountainbike etc.
– Torpa stenhus
– Gårdarna runt sjön– Kallbadhuset– Sommarvågen https://www.ulricehamn.se/uppleva/ung/sommar/
– Badplatser
https://www.ulricehamn.se/uppleva/lekplatser-badplatser-och-batplatser/badplatser/
– Evenemang i Ulricehamn
https://www.vastsverige.com/ulricehamn/Evenemang/

Visste du att

Du kan klimatkompensera din semesters utsläpp av växthusgaser?
Pengarna används då till ett klimatvänligt projekt i världen som inte annars hade blivit av. Se naturvardsverket.se