Aktuella områden

Pågående Fiberprojekt

Område – Projekt typ

Älmestad/Kärråkra – Landsbygd

Del av Grönahög – Landsbygd

Tolken/Åsunden – Landsbygd

Planerade Fiberprojekt

Område – Projekt typ

Köttkulla

Bjättlunda/Vång – Landsbygd

Hökerum – Landsbygd

Murum – Landsbygd

Skylt för fiberanslutning

Felanmälan

Kontakta kundservice via 0321-53 23 00.
Vi har beredskap dygnet runt!

Frågor och svar

Det är målat streck och uppsatt stolpar på och utanför min tomt vad betyder dom?

Ritade orangea streck och markeringskäppar är utmärkningar för var elkablar och telefonkablar redan går så vi inte gräver av något.

När får jag mitt fiber?

Grunden är att man har ett avtal påskrivet redan. Vi hör sedan av oss när det blir dags för besök hos just er så även om det tar lite tid så glömmer vi inte av er.

När sätter det igång? Så jag kan matcha avslutet av mitt gamla internet abonnemang.

Vi står för att tjänsten finns tillgänglig och switchen fungerar. För att sedan starta tjänsterna hänvisar vi till bredbandswebben.se. Här inne väljer du fritt bland tjänsterna och operatörerna och  kan då se vad det kommer kosta och framförallt välja när det ska starta.

Vad är en switch?

Switchar används för att koppla samman flera nätverksenheter med varandra. Att koppla en enhet till en switch innebär att man kopplar en nätverkskabel mellan enheten och switchen. Denna kabel kan vara en fiberkabel eller kopparkabel. Att koppla samman enheter med en switch gör det möjligt för dem att utbyta information med varandra. För att sen utvidga nätverket kan man koppla en router som då delar ut nätverket både via wifi och via kabel. En router brukar vanligvis ingå vid tecknande av abonnemang hos operatören.